CocoCiacha

CocoMasa krojona jest najpierw w paseczki i tak powstają CocoCiacha.

CocoMasa krojona jest najpierw w paseczki i tak powstają CocoCiacha.

Na ulicach Wysp Zielonego Przylądka można spotkać mnóstwo smakołyków. Jednym z nich są ciasteczka z kokosu. Cena jednego to zaledwie 10 CVE (około 10 centów/40 gr). Ale to kulinarne cudo możemy zrobić też sami. Oto przepis:

Doce do coco seco – ciasteczka kokosowe

1 kg cienkich wiórków kokosowych
1 kg cukru
3 żółtka

CocoCiacha

CocoCiacha

Umieść wiórki i cukier w garnku. Gotuj na małym ogniu nieustannie mieszając, aż do uzyskania konsystencji mąki. Zdejmij garnek z ognia i do uzyskanej masy dodaj trzy, dobrze ubite żółtka i ubijaj miksturę, aż osiągnie pożądaną konsystencji (mniej lub bardziej zbitą, wedle uznania). Smacznego!